9 september 2016
17:30

Bullermyrens IK U

Referat: Nyhammars IF U - Bullermyrens IK U

Fredagskvällens match mot Bullermyren U slutade i dur för NIF efter en säker 4-1 seger efter 3-1 i halvtid.
NIF hade kontroll på matchen fastän Bullis kontrade in sitt mål redan efter 7 minuter. NIF förivrade sig inte utan fortsatte att ligga rätt i positioner och utnyttja planen på ett bra sätt när man erövrat bollen. Efter 15 min så kvitterade NIF efter en fin frispark av Vevle som lyfte in den och Jacob F nickade in den. Efter det så fortsatte NIF och 2-1 kom strax därefter när Gustav slog en hörna som Vevle nickade in (troligen hans första nickmål i karriären). NIF fortsatte spela bra hade kontroll på gästerna och deras anfallsspel och fortsatt med positivt eget spel och nästa hörna som kom efter c:a 30 min slog Gustav direkt i mål.
Då började gästerna att bli griniga i sitt spel och många rena överfall utsattes NIF spelarna för, men tack vare både tur och skicklighet lyckades NIF komma undan utan skador endast lite blåmärken, det här fortsatte Bullermyren med även under andra halvlek. Bullis fick förutom många varningar även en spelare utvisad med rött direkt.
I den andra halvleken så kontrollerade NIF matchen och förivrade sig inte och chanser kom med jämna mellanrum. Vid ett sådant läge fick NIF en straff efter ett överfall på Marcus, målvakten Max Holm ville gärna slå straffen och vi lät honom göra det men men det var inte någon av de bästa vi sett, rakt på målvakten annars spelar Max stabilt under hela matchen. Bullis fick lite energi efter straffmissen men NIF hade bra koll på deras spel och när Vevle hade lekstuga på kanten och drev in spelade snett bakåt där Rikard Magnil stog och mycket snyggt in bollen i bortre gaveln då stängdes matchen och Bullis fortsatte att vara griniga.
Hela laget i NIF gör en mycket bra arbetsinsats där man måste beundra Olivers energi som många gånger ensam sätter press på motståndarnas backlinje vilket driver fram att de gör misstag och NIF kan erövra bollen. Under vissa perioder spelade NIF en fin fotboll också där man hittade bra löpningar som följdes upp av bra passningar. Som sagt alla i NIF förtjänar överbetyg.